Bra Sommarmöbler

Skötsel & underhåll

Inga produkter hittades

Förändra sökfältet och försök igen. Om du fortfarande inte hittar något som är relevant, gå gärna tillbaka till startsidan och titta på våra bästsäljare!

Skötsel & underhåll

När det gäller möbler behöver de oftast någon form av skötsel & underhåll för att hålla sig i bra skick under lång tid. Alla material behöver underhållas på något sätt. Trämöbler kan lackeras eller målas, plastmöbler behöver hållas fräscha och skuras, medan möbler i tyg kan kläs om. När man köper möbler kan det vara en bra idé att fundera över var man ska ha möbeln. Utsätts den för mycket påfrestning är det en stor fördel om ytan är hållbar och enkel att underhålla vid behov. Att ständigt behöva måla om ett bord eller liknande blir snabbt ansträngande i längden.

Vilket underhåll behövs?

Om man vill ge sina möbler rätt skötsel & underhåll gäller det att veta vad man gör. Det krävs egentligen inte mycket och läder och trä kan åldras vackert om underhållet sköts rätt. För att underhålla läder krävs bara speciell läderrengöring och läderbalsam som håller lädret smidigt. För att underhålla trä krävs ofta bara lite sandpapper och färg eller olja för att hålla ytan i bra skick. Vissa trämöbler är obehandlade och då räcker det ofta med att slipa dem då och då och mellan slipningarna se till att möblerna hålls rena från damm och liknande.

Olika typer av underhåll

Om man vill ge sina möbler lite skötsel & underhåll bör man tänka på att olika ytskikt behöver olika typ av underhåll innan man sätter igång. Om man har en tygsoffa kan den ha avtagbart tyg och då kan man tvätta det. Dessutom kan man smidigt klä om soffan med ett annat, mer skyddande tyg om det skulle behövas. Om man har nytillverkade möbler brukar man ofta kunna slipa och måla dem utan att oroa sig för att kvaliteten ska bli sämre eller för att värdet ska minska. Har man däremot en gammal möbel kan det vara värt att se till hur och om värdet sänks av underhållet.